n60
Een collectie van klassieke wagens en antiek.
© N60 Classics     -     De Tonne 36, 9800 Deinze  -     Tel. 0032 468 24 57 06 www.n60classics.com  -  www.gentsbakkershuis.be  -  www.delinnenpoort.com  -  www.flandriennutrition.com 

Antiques

Meer van onze collectie wandtapijten kan u terugvinden bij:

www.delinnenpoort.com

Flandria IJskar

Werd gemaakt in 1958 voor de wereldexpo in Brussel. Het bedrijf Flandria was voornamelijk actief van 1950 tot 1980 met “mopeds” - bromfietsen. De ijskar zelf is in goede staat. Beschikt niet zelf over een koelelement. Prijs: SOLD

Verdure met voorstelling van bosrijk landschap (17de eeuw)

Wandtapijt ‘Verdure’ met voorstelling van een bosrijk landschap aan het water. Bomen met veel groen werk en planten op het voorplan. In het midden is er een dieptezicht met gebouwen. Kettingdraden: wol Inslagdraden: wol en zijde Kettingdichtheid: gemiddeld 4 draden per centimeter Het wandtapijt wordt fragmentarisch bewaard. Het werd in de loop van de tijd verknipt, vandaar er geen boord is. Er is een volledige restauratie met de hand uitgevoerd. Het is voorzien van een nieuwe voering in grijs linnen en een nieuw ophangsysteem met klittenband. Het volledig restauratieverslag word bijgeleverd.

Vlaams wandtapijt (17de eeuw)

Wandtapijt met voorstelling van een galant koppel in landschap. Fraaie boorden met cartouches en standbeelden. Gerestaureerd door Ateliers De Wit, late jaren 1970. Linnen en wol Er is een volledige restauratie met de hand uitgevoerd. Het wandtapijt is voorzien van een nieuwe voering in linnen en een nieuw ophangsysteem met klittenband.

Aubusson met originele boord - Frankrijk (20ste eeuw)

Wandtapijt, voorstelling van een verdure, gebaseerd op oude kartons* uit de 17de eeuw. We zien veel groenwerk, een dieptezicht met een waterval en een reiger op de voorgrond. Originele boorden met bloemen en planten. Kettingdraden: katoen Inslagdraden: wol en katoen Het tapijt is gewassen en op de achterkant hersteld. Het werd voorzien van een nieuwe voering in linnen en een nieuw ophangsysteem met klittenband. Een overzicht van de behandeling is beschikbaar. *Karton: de originele tekening waarop het wandtapijt gebaseerd is.
N60
f